Spørsmål og svar

Hamster Norge

Vis alle svar
Skjul alle svar
 • Hvordan kan jeg se forskjell på en hann fra en hunn?

  For voksne hamstere er forskjellen veldig lett å se: hunnen har en rund bak. Baksiden av hannen er derimot ganske utvidet og ender på et punkt. For yngre dyr er ikke forskjellen like markert. Den beste måten å forskjellen på er avstanden mellom anus og kjønnsorganet. Denne avstanden er større hos hanner enn hos hunner.

  Den minst stressende måten å bestemme hamsterens kjønn på er å plassere den på en klar overflate, for eksempel i en transport boks laget av gjennomsiktig plast eller på et glassbord, slik at du kan sjekke at dyret under uten å måtte snu det på ryggen.

  En erfaren forhandler eller oppdretter av kjæledyr kan identifisere kjønnet til en hamster spesielt raskt og pålitelig, så du vet med en gang hva slags navn du må se etter. Noen som kalles Paul vil til slutt bli omdøpt til Paula.

 • Hvordan ble gyldne hamstere kjæledyr?

  I 1930 fant en professor en hamster grop mens han var på utflukt med studentene sine til Syria, som det er kjent i dag. Etter å ha gravd opp hullet, fant de en kvinnelig hamster med et antall babyer i hekkekammeret, som lå 2,4 meter under bakken. Det var sannsynligvis mellom åtte og tolv av dem - ingen kan være sikker mer.

  Det var slik gyldne hamstere tok seg til University of Jerusalem, hvor de da ble avlet opp. De mangedoblet seg så raskt at noen av dyrene veldig snart ble sendt videre til andre universiteter og forskningsinstitutter, for eksempel til Storbritannia og Amerika.

  I dag er det millioner av hamstere over hele verden. På grunn av målrettet avl kan de ofte se veldig forskjellige ut fra hverandre. Det er tabby, svarte, hvite, kremfargede eller flekkete varianter, langhårede teddyhamster og mange andre. Så forskjellige som alle kan se ut, har de alle en ting til felles: De stammer alle fra dyrene som ble funnet i Syria i 1930.

 • Hvorfor har hamstere kinnsekker?

  Fordi de er veldig praktiske: hamstere har to kinnsekker som er plassert til venstre og høyre for munnen som store, tøybare hudlommer.

  Hvis hamsteren finner store mengder mat, vil den fylle posene sine fulle for å ta maten tilbake til hjemmet. Når den først er der, vil den tømme posene ved å stryke over dem utenfra med potene. Denne hamstringen av mat gir mye mening i naturen fordi hamsteren da ikke trenger å bli sulten hvis den ikke finner noe å spise ute.

  Hamstere som holdes som kjæledyr trenger ikke egentlig å hamstre, ettersom de får maten hver dag. Likevel beholder de denne oppførselen - den er medfødt.

  Hvordan lærer hamsteren å bruke treningshjulet?

  De fleste hamstere vil lære å bruke treningshjulet helt alene. Skulle de ikke få det med en gang, kan du hjelpe hamsteren med å komme i gang ved ganske enkelt å plassere den gjentatte ganger i hjulet. Etter hvert vil det ta et par skritt og forstå poenget med treningshjulet.

  Hvis du gjør dette, bør du være forsiktig og ikke tvinge ting på noen måte, for eksempel ved å blokkere av en utgang eller snu hjulet når hamsteren er i den. På den ene siden ville risikoen for skade være for stor, på den andre ville hamsteren bli engstelig. Det vil huske det senere – og der det er mulig ved å unngå hjulet helt i fremtiden.

  Noen hamstere kan ikke venne seg til et løpehjul, til tross for all din beste innsats. Du bør da gi andre muligheter for dem å trene, som en rekke klatreaktiviteter for eksempel, og selvfølgelig bør du også la dem løpe fritt regelmessig.

 • Hvorfor gnager hamsteren min på rammen av buret?

  Hamstere vil tidvis gnage på burene sine, for eksempel når det ikke er tilstrekkelig med andre alternativer. Som gnagere er hamstere alltid på utkikk etter noe vanskelig å gnage på - inkludert å passe på fortennene som hele tiden vokser.

  Hamstere bør derfor alltid gis noe sunt å knaske og gnage på i buret sitt. Deilige Kräcker ®-pinner er ideelle. Ferske kvister, for eksempel fra frukttrær som ikke er sprayet med sprøytemidler, er også veldig bra for å tilfredsstille hamsterens gnagetrang. Gnagning hjelper også mot kjedsomhet, noe som er en annen mulig grunn til at hamsteren kan gnage på buret. Enhver aktivitet er viktig: muligheter til å klatre, et treningshjul og fremfor alt mye plass.

 • Bør en hamster få lov til å løpe fri i hagen?

  Vi blir ofte spurt om folk bør la hamsteren sin løpe fri i hagen, slik du for eksempel kan gjøre med kaniner og marsvin. Det er absolutt mulig; Det er imidlertid noen ting du må huske på hvis du gjør det.

  Siden gyldne hamstere kommer fra varme ørkenregioner, bør de naturlig nok bare slippes ut i varmt vær. I tillegg må bakken være helt tørr. Hvis ikke, vil hamsteren være ukomfortabel, og dessuten kan den også bli forkjølet.

  I tillegg er de fleste hamstere veldig smidige løpere. Det er derfor bedre å ikke la dem løpe fri utenfor, men i en liten innhegning. Et praktisk alternativ er ganske enkelt å plassere toppen av buret på et jevnt stykke land. Der kan hamsteren løpe og snuse rundt til hjertets innhold. Sist, men ikke minst, bør en hamster aldri overlates uten tilsyn, da den kan grave underjordiske huler for seg selv, og det vil ikke være så lett å få den ut igjen.

 • Hvilket hekkemateriale skal jeg gi hamsteren min?

  I naturen samler hamstere alle slags tørt gress og blader osv. for å ordne sovekammeret til reiret.

  Du bør derfor også gjøre hekkemateriell tilgjengelig for kjæledyrshamsteren for sovekassen. Selvfølgelig kan forskjellige hamstere ha forskjellige preferanser. Den mykeste og mest tettsittende er naturlig nok den drømmende myke sengen for hamstere, som er ren bomull og foretrekkes av de fleste dyr. Alle som ønsker å være helt sikre, bør samtidig tilby hamsteren sin Vita Verde ® alpin enghøy og Comfort Golden strå, for eksempel. Det vil ikke ta lang tid før hamsteren drar materialet den foretrekker i soveboksen. Enkelte hamstere kombinerer og bruker gjerne høyet i første omgang, og deretter bomullen.

  Bortsett fra dette, vil hamsteren ikke trenge hjelp til å bygge og bekle reiret. Alt du trenger å gjøre er å plassere materialet i buret - den hardtarbeidende gnageren vil gjøre resten alene.

 • Hva kan jeg gjøre med hamsteren min som lager lyd om natten i buret?

  Gyldne hamstere er aktive om natten, og deres døgnrytme kan heller ikke endres. Det beste du må gjøre er derfor å tilby dyreaktivitetene som ikke er for mye støy, for eksempel ferske grener for klatring.

  Et gammelt treningshjul som begynner å knirke litt, kan bli stille med et par dråper matolje. Du bør imidlertid ikke fjerne hjulet; hvis oljen ikke har noen effekt, erstatt den med en ny. Hjulet får hamsteren til å bevege seg - og det er noe du ikke bør forhindre at den gjør. Å gnage fører også naturlig til støy. Dette kan imidlertid ikke unngås. Sensitive hamstereiere bør derfor fjerne buret fra soverommet sitt om natten, om nødvendig.

 • Hva bør jeg gjøre når jeg tar med en ny hamster hjem?

  Alle som kjøper en liten hamster, bør følge visse regler for å gjøre det lettere for dyret å bosette seg.

  Du kan starte med å plassere litt strå fra det gamle hamsterburet hos kjæledyrsbutikken eller oppdretteren i transportcontaineren. Den kjente lukten vil roe dyret. Når du er hjemme igjen, bør du legge transportbeholderen i det ferdig forberedte buret, slik at hamsteren fritt kan komme inn i sin nye bolig. Til å begynne med vil det naturlig nok være ganske usikkert. Alt er ukjent, det nye buret, luktene osv. I de første dagene bør du derfor være veldig forsiktig. Det beste er ganske enkelt å la dyret være i fred. Først når hamsteren har sovet, spist og inspisert sitt nye hjem, bør du begynne å prøve å venne den til deg, for eksempel ved å la den snuse på hånden eller tilby den godbiter for hånd.

 • Hvordan kan jeg hjelpe teddyhamsteren min til å passe på pelsen?

  Hamstere er renslige dyr som rengjør seg regelmessig og grundig. Teddyhamstere kan imidlertid ofte bli litt overveldet med å passe på pelsen og trenger litt hjelp. Små floker kan noen ganger dannes i en bamsehamsters lange, silkemyke pels. Disse må fjernes, for ellers kan de bli større. Etter hvert vil hele dyrets pels floke seg og hamsteren kan ikke lenger rense den alene

  Mindre floker kan vanligvis børstes forsiktig ut, mens større må kuttes med saks. For å forhindre at hamsteren blir skadet i løpet av dette, er det viktig å være veldig forsiktig.

  Merk at pelletert Farmer’s Straw gir spesielt praktisk sengehøy for langhåret teddy-hamstere, fordi den ikke klister seg til pelsen.

 • Hamstere liker å grave huler. Kan vi la dem gjøre det også?

  Hamstere har fortenner som vokser permanent. For å forkorte og slipe tennene, trenger kjæledyret alltid noe å gnage på. Dersom tennene blir for lange, kan dyret ha vanskeligheter med å spise. I slike tilfeller er det bare en veterinær som kan hjelpe deg med å kutte tennene.

  Produkter som deilige Kräcker ®-pinner som dyret virkelig må gnage på for å få maten er ideelle for tannpleie av kjæledyret ditt. I tillegg til at hamsteren kan passe på tennene, blir den også holdt passende underholdt.

  Hamstere vil også gjerne knaske på tre. For å forhindre at de gnager på buret sitt, kan du fra tid til annen gi dem ferske kvister, for eksempel fra frukttrær. Men husk: ikke bruk kvister fra trær som kan ha blitt sprayet med sprøytemidler eller er plassert ved siden av veien. Kjemikaliene og miljøgiftene ville ikke være sunne.

 • Trenger hamstere at tennene passes på?

  Hamstere har fortenner som vokser permanent. For å forkorte og slipe tennene, trenger kjæledyret alltid noe å gnage på. Dersom tennene blir for lange, kan dyret ha vanskeligheter med å spise. I slike tilfeller er det bare en veterinær som kan hjelpe deg med å kutte tennene.

  Produkter som deilige Kräcker ®-pinner som dyret virkelig må gnage på for å få maten er ideelle for tannpleie av kjæledyret ditt. I tillegg til at hamsteren kan passe på tennene, blir den også holdt passende underholdt.

  Hamstere vil også gjerne knaske på tre. For å forhindre at de gnager på buret sitt, kan du fra tid til annen gi dem ferske kvister, for eksempel fra frukttrær. Men husk: ikke bruk kvister fra trær som kan ha blitt sprayet med sprøytemidler eller er plassert ved siden av veien. Kjemikaliene og miljøgiftene ville ikke være sunne.

 • Hvordan holder jeg hamsteren min underholdt?

  Gyldne hamstere er intelligente og dyktige små dyr som bruker disse evnene i naturen for å lete etter mat.

  For en hamster som blir holdt som kjæledyr ikke skal bli lei, trenger den noen ting av interesse for å holde den underholdt. Hamsterburet, for eksempel, bør være utstyrt med mange muligheter for klatring. Egnede alternativer inkluderer grener og kvister fra løvtrær. Et treningshjul hjelper også kjæledyret ditt å holde seg aktiv.

  Og alle hamstere liker en sandkasse, i naturen kan hamstere grave huler som er flere meter lange! Et lite brett eller kasse fylt med halm eller sand vil gjøre det mulig for den å virkelig komme på jobb.

  Ser du etter mat kan du også kan tilby hamsteren, kan du spre maten rundt buret og på en unntaksvis måte ikke bruke matskålen. Eller du kan plassere en godbit slik at hamsteren må strekke seg etter den, for eksempel i de øvre grenene på klatretreet.

 • Vil en gylden hamster som blir holdt alene bli ensom?

  Gyldne hamstere er enslige av natur. Når to ukjente hamstere møter hverandre, vil de i de fleste tilfeller umiddelbart begynne å kjempe, for å drive rivalen fra territoriet. Noen ganger er det mulig å ha to kvinnelige hamstere - to søstre, eller en mor og datter - sammen i et enkelt bur. I slike tilfeller vil de imidlertid trenge mye plass, og ideelt sett, to sovebokser og matskåler.

  Gyldne hamstere er imidlertid mest trygge/komfortable hvis de ikke trenger å dele hjemmet sitt.

  Det er derfor usannsynlig at hamstere lider av ensomhet, men de kan bli lei. Å ha noe å gjøre for å holde dem underholdt er veldig viktig for de små gnagerne. Hamsterburet bør derfor være utstyrt med mange muligheter til å klatre, i tillegg til et treningshjul. Dette inkluderer daglig løping og noe deilig å gnage på, for eksempel en Kräcker ®-pinne.

 • Hvordan holder hamsterburet rent?

  Sammenlignet med andre kjæledyr, skaper hamstere veldig lite rot eller tilsmussing. Men for at hamsterburet skal holde seg rent, bør du rengjøre det grundig en gang i uken, fordi bakterier kan formere seg i et skittent hamsterbur. Hvis hamsteren bruker et trebur trenger du bare å rengjøre det og kan vente noen dager med resten av buret. Uspiste saftige matvarer (frukt og grønt) bør imidlertid fjernes daglig.

  For å rengjøre hamsterburet og brettet ordentlig, bør du bruke såpevann. Inne i det rene hamsterburet kan du deretter påføre et tykt lag med klassisk Comfort-sagflis. Et naturlig produkt laget av ubehandlet mykt trevirke, og som absorberer lukt og fuktighet. Pelletert Farmer ' s halm gir spesielt praktisk sengehøy for langhårede teddy hamstere. Den kleber seg ikke til pelsen, noe som gjør det lettere for hamsteren å rengjøre seg selv.

 • Hvordan løfter du en hamster riktig?

  Å løfte opp en hamster er faktisk ganske enkelt. For å sikre at du ikke skader det sarte dyret ditt, og ikke stresser det unødvendig, må du vite hvordan du gjør det ordentlig.

  Inntil en hamster er tam, er den beste måten å løfte den opp ved hjelp av en liten beholder eller papprull. Av nysgjerrighet vil den villig gå inn eller la seg skyve inn. En tam hamster vil stort sett til og med klatre videre til eierens hånd, ettersom den vet at det nå er på tide å leke eller løpe. Når hamsteren sitter på overflaten av hånden din, kan du holde den med den andre hånden og holde den over ham som et ly.

  Du kan også løfte en hamster opp ved nakkepelsen. Dette vil ikke forårsake fysisk skade, siden huden er veldig tøyelig. Imidlertid vil dette ofte føre til at hamstere freser eller blir ganske sinte. Hvis du ikke vil miste tilliten til hamsteren, bør du ikke bruke denne metoden.

 • Kan hamstere vaskes?

  I naturen bor gyldne hamstere på et tørt sted og bader ikke der. Dyrets silkeaktige pels ville bli helt gjennomvåt og bare langsomt tørke ut igjen. Og når alt kommer til alt, kan du ikke bare tørke av hamsteren med et håndkle eller hårføner. Pluss; når en hamster er våt, blir den veldig kald. Hamstere bør derfor aldri vaskes.

  Forresten, det er heller ingen grunn til å stelle en hamster, siden den kan ta vare på pelsen helt uten hjelp. Teddy-hamstere kan børstes forsiktig fra tid til annen med en veldig myk børste.

  Hvis hamsteren blir skitten, er det ingenting å bekymre seg for, den vil vaske seg selv og raskt bli ren igjen. I de verste tilfellene må det skitne håret vokse ut. Med langhårede dyr kan du forsiktig klippe ut skittent eller knyttet hår.

  Hvis hamsterens bakside blir skitten, vil dette stort sett være et tegn på diaré. I slike tilfeller bør du absolutt søke råd fra en veterinær.

 • Kan jeg vekke hamsteren min om dagen?

  Hamstere er av natur dyr som blir aktive i skumringen, og våkner først om kvelden for å forlate gjemmestedet. Hamstrene våre er kanskje ikke lenger ville dyr, men de har fortsatt mange av sine opprinnelige egenskaper. Ettersom hver hamster har sin helt egen karakter, vil noen av dem imidlertid begynne å våkne på sen ettermiddag, andre ikke før på kvelden.

  Det beste er å respektere dyrets naturlige rytme. Hvis du kontinuerlig vekker en hamster for tidlig, vil dette føre til stress, som er veldig usunt og til og med kan forkorte dyrets liv. Hamsterburet bør derfor plasseres i et fredelig sted på dagen.

 • Hvor mye mat trenger en hamster?

  Akkurat som med mennesker eller andre kjæledyr, avhenger mengden mat en hamster trenger av en rekke faktorer. Store, sterke dyr spiser litt mer enn mindre, mer delikate dyr. På samme måte trenger en aktiv hamster som for eksempel bruker mye tid på å løpe i hjulet, mer mat enn et mer stillesittende dyr. Eldre hamstere kan også begynne å kreve mindre mat.

  I prinsippet anbefaler vi rundt 10 til 15 g hovedmat, for eksempel Menu Vital for hamster, samt høy og friskt vann. I tillegg til dette kan du gi hamsteren din snacks som Mini Carotties. Dette er ikke bare en deilig belønning, men gir også hamsteren vitaminer. De populære Kräcker ®-pinnene er også veldig praktiske, da hamsteren må jobbe hardere for å få maten, slik den ville gjort i naturen.

 • Hvorfor hamstrer hamstere?

  Hamstring er hamsterens natur. I naturen sikrer denne oppførselen at dyret har noe å spise, selv i vanskelige tider. Hamstere som holdes som kjæledyr demonstrerer den samme oppførselen, selv om det selvfølgelig ikke er nødvendig.

  Når den samler mat, gjør hamstere ingen stor forskjell. Alt spiselig blir ført tilbake til gjemmestedet i de praktiske posene. Skulle dette være frukt eller grønnsaker, kan dette etter tid begynne å råtne eller bli muggent. Med dette i bakhodet, bør hamsterens bur "søkes" daglig etter gammel mat. Den ferske maten bør fjernes, mens tørr mat kan forbli i hiet. Du bør også sjekke soveboksen regelmessig, da mange hamstere liker å skjule maten sin der.

 • Hvorfor liker ikke min hamster frukt og grønnsaker?

  I det tørre naturlige habitatet til den gyldne hamsteren er det veldig lite frukt. Kostholdet der består hovedsakelig av korn og kanskje et sporadisk insekt. Hamstere trenger derfor ikke spise store mengder frukt eller grønnsaker. Disse matvarene gir imidlertid variasjon og supplerende vitaminer inn i hamsterens diett. Frisk frukt og grønnsaker har også et høyt vanninnhold og gir derfor et godt, sunt alternativ for hamstere som ikke drikker mye vann.

  Du trenger ikke å bekymre deg for en hamster som ikke liker å spise frukt. Alt du trenger å gjøre er å sørge for at kjæledyret ditt alltid har nok vann å drikke. Om nødvendig kan du mate kjæledyret ditt med vitamintilskudd.

  Hver hamster har også sine helt spesielle preferanser. Før du gir opp, kan du derfor enkelt prøve ut forskjellige typer frukt og grønnsaker. Etter hvert vil du helt sikkert finne hva hver hamster liker å spise.

 • Hva koster et sunt kosthold?

  Sunn mat laget spesielt for hamstere er nøkkelen til å gi hamsteren et langt, sunt liv.

  Som alle kjæledyr, er hamstere avstammet fra ville dyr. Over tid har ville gyldne hamstere utviklet seg en viss måte å spise og leve på. Naturen skal derfor alltid være forbilde når du fôrer kjæledyrhamster.

  En balansert blanding som Vitakraft Menu Vital tilfredsstiller de naturlige behovene til hamsteren, og gir alle viktige næringsstoffer den trenger. I tillegg til dette trenger hamstere også høy, for eksempel VitaVerde ® alpin høy, samt ferske matvarer som epler, pærer, agurk, gulrøtter eller poteter. Fordi hamstere av natur er vant til å investere mye tid, styrke og energi i å finne maten, når de holdes som kjæledyr, trenger de noe å gjøre for å erstatte for dette; Ellers kan de bli leie og sløve! Originale Vitakraft Kräcker ®-pinner er ideelle for dette formålet, fordi å tygge på disse deilige pinnene gjør at kjæledyrene jobber hardere for å få maten.

 • Kan hamstere spise sjokolade?

  Sjokolade er ikke det rette for en hamster å spise. Det kan gjøre dem fete og sløve. I tillegg kan det være farlig hvis hamsteren skjuler et stykke sjokolade i kinnposen - der vil sjokoladen bli myk og feste seg til posen.

  Selvfølgelig, hamstere bør fortsatt ha godbiter. Vitakraft-serien inneholder mange produkter som er både deilige og sunne, inkludert Mini Carotties, Lofty’s og Drops. Du kan bruke slike godbiter for å belønne eller tiltrekke deg hamsteren din. Tamme dyr, for eksempel, blir mye lettere vant til mennesker hvis de får godbiter. I tillegg liker til og med en hamster litt variasjon i kostholdet sitt. Sukkulent mat som epler, pærer, paprika og agurk er også godbit.

 • Trenger en hamster vann?

  Hamstere må også drikke regelmessig. En drikkebeholder utgjør derfor en del av det grunnleggende utstyret til ethvert hamsterbur. Du kan for eksempel bruke en liten, stabil vannbolle. Siden dette imidlertid blir veldig raskt skittent, og vannet kan trenge å skiftes flere ganger om dagen, er det mer fornuftig å plassere den i en noe hevet stilling, for eksempel på soveboksen.

  Mer praktisk er å bruke en spesiell drikkeflaske for hamster, der vannet vil forbli rent og hamsterens bur tørt. Hamstere mestrer hvordan den bruker denne drikkeflasken ganske instinktivt.

  I en slik flaske kan vannet vare i flere dager. Innholdet bør imidlertid byttes daglig eller senest hver andre eller tredje dag, fordi bakterier og alger kan formere seg i vannet. En annen drikk som vi anbefaler til hamstere er Vitakraft Aqua-drinken.

 • Hamsteren min er overvektig, hva skal jeg gjøre?

  En voksen gylden hamster vil veie mellom 140 og 180g. Du kan veie hamsteren din enkelt og trygt ved hjelp av post- eller kjøkkenvekt - forutsatt at du sørger for at den ikke hopper av dem! Den sikreste måten er å veie hamsteren din i en transport- eller pappeske: veier først dyret i boksen, og etter det, bare boksen. Forskjellen mellom de to vektene vil da gi deg vekt på hamsteren.

  Hvis hamsteren virkelig er overvektig, kan du redusere mengden mat du gir den - men bare sakte og litt, for å unngå fordøyelsesproblemer. Omtrent 10 g Menu Vital er for eksempel en normal daglig porsjon. I tillegg til dette trenger dyret fremdeles saftig, fersk mat og høy, selv om det er på diett.

  Det viktigste er imidlertid at hamsteren får mye trening. Den må løpe fritt, ha tilstrekkelige muligheter til å klatre og "treningsutstyr", for eksempel et løpehjul.

 • Hvorfor avviker informasjonen på emballasjen noen ganger fra den som er gitt på nettstedet?

  Noen ganger kan vi for eksempel endre oppskriften på produktene våre, for å overholde lovbestemte endringer, eller for å gjøre maten enda mer velsmakende for dyrene. Slike endringer i sammensetningen betyr naturlig nok at den aktuelle emballasjen må revideres. Det kan også være slik at nye bestemmelser i lovene som regulerer kjæledyrmat bare gjelder matdeklarasjonen, mens oppskriften forblir uendret. Emballasjen vil bli endret i dette tilfellet også.

  Selv om vi er i stand til å oppdatere online informasjon veldig raskt, inkludert å endre bilder der det er nødvendig, tar det lengre tid med butikkene. I perioder, vil du dermed ofte finne både gamle og nye oppskrifter, så vel som den gamle og nye emballasjen, tilgjengelig i butikker.

 • Sukker i hamstermat? Er det lov?

  Visste du at de fleste Vitakraft-produkter til gnagere er produsert med sukkerfrie oppskrifter? Faktisk inneholder 95% av hovedforet vårt ingen ekstra sukker!

  For å kunne vurdere sukker og dens betydning objektivt, er det imidlertid først viktig å være klar over at det finnes mange forskjellige typer sukker. De som er generelt kjent inkluderer fruktose, dekstrose og laktose. I tillegg til å ha forskjellig opprinnelse, har de også forskjellige kjemiske strukturer. Sukker er naturlig til stede i praktisk talt alle matvarer, ettersom det er det naturlige produktet fra fotosyntesen av planter og kreves som en energikilde av alle levende vesener. Sukkeret konsumeres enten sterkt eller frigjøres av andre karbohydrater under metabolismen. Hamsterens naturlige mat inneholder også en viss andel sukker, for eksempel i planterøtter, urter, grønnsaker og frukt.

  Hvis du av prinsipphensyn ønsker å bruke bare mat med en sukkerfri oppskrift, tilbyr Vitakraft et enormt utvalg! Ikke noe sukker tilsettes de fleste Vitakraft-produkter, spesielt de som mates i større mengder; de viktigste matvarene med andre ord.

  Hvis sukker brukes - som noen ganger kan være nødvendig, for eksempel av tekniske grunner - følger vi veldig nøye med å sikre at sukkerinnholdet / den totale mengden som konsumeres holdes lav og passende. I tillegg garanterer vi at våre oppskrifter, råvarer og typer sukker er lett fordøyelig.

 • Hvor stort skal et hamsterbur være?

  Så stor som mulig! Hamstere liker å bevege seg mye. I naturen kan de dekke store avstander på jakt etter mat. Det er derfor viktig at de får god mulighet til å trene. Jo større plass tilgjengelig for å gjøre dette i, jo bedre.

  Gulvplassen til hamsterburet bør derfor tilby rikelig med rom for å løpe. Utstyret må også være egnet for en hamster, slik at dyret har et sikkert hjem. Klatregrener, flere høydenivå og et løpehjul, for eksempel, kan alle gi nødvendig variasjon og treningsmuligheter.