Vanlige spørsmål om hunder

Dogs Norge

Vis alle svar
Skjul alle svar
 • Hvordan får jeg valpen til å like bilreiser?

  Mange oppdrettere får valpene sine vant til å reise i bil veldig tidlig, for eksempel for å ta dem til veterinærene. Denne opplæringen bør videreføres i deres nye hjem etter behov. Det som er interessant er at hvert kjæledyr reagerer annerledes på å kjøre i en bil. Noen hunder synes det er flott, andre er redde eller er veldig opprørte.

  Hos noen hunder trenger du mye tålmodighet. I første omgang, for eksempel, kan du bare øve deg på å komme inn og ut av bilen, berømme og belønne hunden din hele tiden. Øvelsene kan deretter trappes opp med korte stasjoner som gradvis blir lengre. Det som er viktig, er at hunden alltid skal være godt sikret i bilen, f. Eks. Ved bruk av en spesiell sele.

 • Hvorfor avviker informasjonen på emballasjen noen ganger fra den som er gitt på nettstedet?

  Noen ganger kan vi for eksempel endre oppskriften på produktene våre, for å overholde lovbestemte endringer, eller for å gjøre maten enda mer velsmakende for dyrene. Slike endringer i sammensetningen betyr naturlig nok at den aktuelle emballasjen må revideres. Det kan også være slik at nye bestemmelser i lovene som regulerer kjæledyrmat bare gjelder matdeklarasjonen, mens oppskriften forblir uendret. Produktemballasjen vil også bli endret i dette tilfellet.

  Selv om vi er i stand til å oppdatere informasjon på nettet veldig raskt, inkludert å endre bilder der det er nødvendig, tar det lengre tid med butikkene, så i perioder vil du kunne finne andre gamle og nye oppskrifter, så vel som den gamle og nye emballasjen, tilgjengelig i butikker.

   

 • Hvorfor inneholder maten plantebaserte ingredienser? Tross alt er hunder kjøttetere.

  Ja, hunder er kjøttetende, men det betyr ikke at de bare spiser kjøtt! Villhunder søker for eksempel også gress, urter og frukt. I tillegg spiser de også deler av magen til dyrene de jager, eller til og med oppsøker avføring fra plantespisere. Som hundeeier har du kanskje lagt merke til den entusiasmen kjæledyret ditt har for heste-avføring. Villhunder bruker dette for å forsyne seg med plantebasert mat.

  I moderne, balansert hundemat tilsettes derfor lett fordøyelige vegetabilske ingredienser fra starten av. Disse gir blant annet en rekke vitaminer, karbohydrater og plantefiber.

 • Hvordan bruker jeg snacks og godbiter riktig?

  Snacks brukes best som belønning. Hvis hunden gjør noe riktig - for eksempel følger en instruksjon riktig når han blir trent - bør du berømme den og gi den en godbit. Denne positive tilbakemeldingen sørger for at hunden lærer raskere, og at læringen blir permanent. Snacks er derfor en utmerket treningshjelp! Å gi snacks fra hånden styrker også båndet mellom hund og eier.

  Snacks og godbiter kan også være et gunstig supplement til kjæledyrets hovedfôr.

  Noen hundesnacks er for eksempel spesielt designet for å være til fordel for hunden ved å støtte tannhelsen.

  Husk imidlertid å redusere mengden hovedfôr du gir tilsvarende det hunden får av snacks.

 • Hvordan kan jeg se om hunden min er allergisk mot mat?

  Husdyr lider i økende grad av allergier. Disse kan føre til fordøyelse- eller hudproblemer.

  Til å begynne med kan du prøve å mate med et spesielt fôr som inneholder bare noen få utvalgte ingredienser som er kjent for å ha en særlig lav risiko for å forårsake allergi. I mange tilfeller er dette alt du trenger å gjøre.

  Hvis ingen bedring merkes eller tilstanden forverres, anbefaler vi at du søker råd fra en veterinær. Sammen med hundeeieren kan det så innføres en såkalt eksklusjonsdiett. Til å begynne med vil et slikt kosthold bare inneholde to ingredienser, for eksempel kylling og ris. Listen kan gradvis utvides for å se hvilken innflytelse de nye matvarene har på allergien.

  På slutten av ekskluderingsdietten vil hundeeieren vite hvilken mat kjæledyret deres tåler, og hvilken som bør unngås.

 • Hunden min er overvektig, hva skal jeg gjøre?

  Overvekt hos hunder er ofte forårsaket av overspising (forbruker for mange kalorier) eller mangel på trening. I noen tilfeller kan sykdom være årsaken, og vi anbefaler deg derfor, hvis du er i tvil, først å konsultere veterinæren din.

  I de fleste tilfeller vil det være nok å gi hunden lengre daglige turer eller holde den i form og holde den aktiv ved å spille ball, jakte og løpe. Lav-kalori mat er også et alternativ.

  Hvis hunden din ikke kan trene mer på grunn av sykdom eller alder, kan du konsultere veterinæren din for å få en skreddersydd kombinasjon av kosthold og forsiktig trening for din hund